zaterdag 21 mei 2011




Bakboek, 'de klassiekers' staat er voorop. Zou er nu eindelijk, eindelijk een boek zijn dat ons, stap voor stap, écht leert hoe de bakker zijn soezen zo luchtig krijgt, de korst van zijn brood zo doet knapperen? En wat is het ultieme recept voor madeleines?




Het boek belooft veel, zit vol met smakelijke foto's en is niet door de minsten samengesteld én voorgebakken: de leerkrachten van het PIVA, Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen. (Bijna) alles wat uit Belgie komt heeft bij mij een streepje voor, dus ik ga met extra veel plezier en nieuwsgierigheid aan de slag. En natuurlijk ben ik kritisch, want daarvoor is dit blog. Maakt het boek voor de vrouw zonder huishoudschool waar wat het belooft? Stromen familie en vrienden in de weekenden toe om mijn vlaaien en pannenkoeken met warme appeltjes te proeven?




We gaan het zien. Ik begin binnenkort met de banketbakkersroom, die bij heel veel recepten de vulling vormt. Ik denk daarbij altijd terug aan de puddingbroodjes die ik bij het bakkertje bij mijn school om de hoek in de pauze kocht: verse zachte puntjes met overdadig veel room ertussen en een piste aan poedersuiker zodat iedereen naderhand kon zien waar ik mij schuldig aan had gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten